WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

RUIM 3 JAAR CEL VOOR MENSENSMOKKEL VANUIT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Turkse vrachtwagenchauffeur Vedat Y. (41) is veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf voor mensensmokkel vanuit Vlaardingen. De officier van justitie had vorige maand 4 jaar cel geëist.

Y. heeft op 31 mei vorig jaar, uit winstbejag, een groep illegalen geholpen bij hun overtocht naar Engeland, maar de mensensmokkel is mislukt doordat de Douane de achttien illegalen met de Turkse nationaliteit ontdekte in de koeltrailer van een vrachtwagen(combinatie) met Turks kenteken. Y. zou de groep –  onder hen waren vijf minderjarigen – hebben laten instappen en door Nederland (tussen fruit en groente) vervoerd met als doel uit te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Niemand van hen was gewond of onwel.

De illegalen werden rond 07.00 uur ontdekt bij een controle op het terrein van DFDS. Daarbij werd geconstateerd dat de trailer een hogere temperatuur had, wat mogelijk kon duiden op de aanwezigheid van mensen. Dat bleek inderdaad het geval. De Turken zijn aangehouden voor het zich bevinden op verboden terrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *