WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VIJFDE ARRESTATIE IN VERBAND MET EXPLOSIEF VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- Inmiddels is ook een vijfde verdachte aangehouden in verband met het explosief dat vannacht is aangetroffen in Vlaardingen-Oost. Een alerte burger heeft waarschijnlijk een explosie of ramkraak voorkomen. Om 01.25 uur meldde de tipgever een verdachte situatie in de Bleekstraat te Vlaardingen. Daar zetten vier mannen een scooter in een busje. Ze werden aangehouden voor poging diefstal, maar in het busje vonden agenten ook een explosief. Het Team Explosieven Veiligheid en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie kwamen het voorwerp bekijken en concludeerde dat het inderdaad ging om een explosief. Deze is in de ochtend op een veilige plek tot ontploffing gebracht.

Omdat de bus heel dicht bij een woning stond en de mannen mogelijk in deze woning waren geweest, is de politie vanochtend de woning ingegaan voor een zoeking. In deze woning is een 34-jarige verdachte uit Vlaardingen, als laatste, aangehouden. Zijn eventuele betrokkenheid wordt onderzocht. De eerder aangehouden mannen komen uit Rotterdam: drie verdachten zijn 25 jaar en één is 18 jaar.

Het aantal explosies is in het werkgebied van de politie Rotterdam enorm toegenomen. In heel 2021 waren er 12 explosies, in heel 2022 waren er 49. Nu zijn er al 24 in alleen de eerste twee maanden. De explosies zijn vrijwel altijd zonder gewonden. Slechts één keer viel een lichtgewonde, maar de kans dat er wel een keer gewonden vallen, is zeker aanwezig. Kijkend naar de enorme materiële schade, valt te concluderen dat wanneer er wel een keer een persoon dichtbij staat het letsel niet te overzien zal zijn. Naast de kans op gewonden is de maatschappelijke impact enorm. De politie zet daarom alles op alles om de daders van explosies op te pakken, maar ook om nieuwe explosies zo veel mogelijk te voorkomen. De hulp van burgers is hierbij van onschatbare waarde. Zo bleek dus ook vannacht toen een buurtbewoner een verdachte situatie meldde en daarmee waarschijnlijk een explosie of ramkraak heeft voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *