WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM GAAT HUISVESTING VLUCHTELINGEN AFSTEMMEN MET NGO

SCHIEDAM- De Stichting Meredia heeft van wethouder Anouschka Biekman (D66) en burgemeester Jules Bijl (D66) de toezegging gekregen dat zij op ambtelijk niveau meer inspraak en invloed zal krijgen op de huisvesting van asielzoekers en vluchtelingen in Schiedam. Dit is het resultaat van een gesprek dat de stichting had met de twee bestuurders op het stadskantoor, naar aanleiding van het manifest ‘Wij maken plek’ dat de stichting vorig jaar indiende.

Meredia is geen democratisch gekozen organisatie, maar een ngo, wat staat voor niet-gouvernementele organisatie. Meredia heeft de rechtsvorm van een stichting, waardoor er geen leden of aandeelhouders zijn die invloed kunnen uitoefenen op het beleid. De stichting wordt dus volledig geleid door een niet democratische gekozen bestuur. Het Schiedamse stadsbestuur (VVD, Denk, PvdA, D66 en PS) ziet hier geen probleem in en heeft de stichting verwelkomd als gesprekspartner. Bijl: ‘We werken binnen de bestaande overlegstructuren al met elkaar samen. Als we op uitvoerend niveau blijvend de verbinding zoeken, bundelen wij daarmee onze krachten.’

De stichting laat in haar manifest weten dat de gemeente leegstaande panden in Schiedam moet opeisen en verbouwen voor asielzoekers. Ook wil de stichting dat de gemeente prefab-woningen bouwt (‘met duurzaam materiaal en bouwmethoden’) en het aantal sociale huurwoningen sterk uitbreidt. De stichting wordt hierin gesteund door onder andere Seniorenvereniging Soos Blauwhuis en Wijkcentrum Stichting De Erker.

Meredia heeft eerder ook bij de Tweede Kamer gepleit voor het zo snel mogelijk verstrekken van verblijfsvergunningen aan illegalen, zodat deze ongewenste vreemdelingen alsnog gebruik kunnen maken van voorzieningen en ondersteuningsmaatregelen. De stichting vindt dat ook illegalen recht hebben op een bestaan in Nederland.

9 gedachten over “SCHIEDAM GAAT HUISVESTING VLUCHTELINGEN AFSTEMMEN MET NGO

 1. Zal wel om subsidievdraaien wanneer dat stopt is
  Het zo klaar met dat soort clubjes.
  Subsidiekraan dicht = probleem opgelost.

 2. Als alle tegenargumenten zo zwakzinnig zijn als bovenstaande wordt het voor de liefhebbers wel errug makkelijk om dit plan door te drukken.

 3. Er zijn zeker wel Eritrese gelukzoekertjes die hier in Schiedam willen wonen.
  (Begrijp echt niet hoe hier gelukzoekertjes kunnen wonen en rellen die voor hun dictator Isaias Afwerki zijn en strijden).
  Kunnen ze lekker feesten in ‘het Paleis’ samen met voor en tegenstanders van isaias Afwerki. Als eregast wordt wethouder Biekman ook wel uitgenodigd. Kan ze een bemiddelende rol spelen tussen de 2 groepen, uiteraard is het allemaal de schuld van de slavenhandel en blanken.
  (Bijna) iedereen blij. Van tevoren wel een compagnie commando’s en mariniers gereedhouden. Hier is de politie toch niet voor bestemd? Dit volk bestaat uit terroristen, niet uit boeren en grasvreters die snelwegen blokkeren en veel te verliezen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *