WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM: ‘GEEN OORDEEL OVER Mc JEZUS’

mc jezusSCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam neemt geen standpunten in over de toelaatbaarheid van kunstuitingen. Dat antwoordt het college van B en W op vragen van het CDA en de CU-SGP. Beide partijen zijn niet  te spreken over  de expositie McJezus die tijdens Open Monumentendag plaatsvond in de Schiedamse Havenkerk.

Tijdens een performance, gehouden door kunstenaar Casper Braat onder de titel Mc Jezus, was de kerk ingericht als theetuin en versierd met slingers. Waar het altaar heeft gestaan bleek nu een geïmproviseerd altaar te staan, waarachter een ‘priester’ en ‘zuster’ op een dienblad met twee patatzakken van McDonald’s, de bezoekers Franse frietjes en ‘hosties’ aanboden. Daar achter het altaar stond een beeld van een clowneske ‘Jezus’ met een verlicht aureool, waarbij kaarsen konden worden aangestoken. Op sommige Mcnuggets  was het gezicht van Jezus afgedrukt.

Het college laat weten: ‘Wij kunnen ons voorstellen dat gebruik van een voormalig kerkgebouw voor andere dan religieuze activiteiten voor gelovigen en betrokkenen gevoelig kan liggen. Het is echter niet aan ons om ons af te vragen wat de betekenis en de effecten van een kunstuiting zijn’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *