WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM HOUDT REKENING MET MEER ZORGMIJDERS

SCHIEDAM- Het inkomensafhankelijk maken van het Wmo-abonnementstarief per 1 januari 2026 kan mogelijk leiden tot zorgmijding, denkt het Schiedamse stadsbestuur. Het besluit heeft in elk geval geleid tot vragen vanuit een van de fracties in de gemeenteraad, die zich zorgen maken over de mogelijke toename van de regeldruk voor mantelzorgers in Schiedam.

Het stadsbestuur reageert op deze zorgen door te stellen dat de inkomensafhankelijke bijdrage een landelijke wet- en regelgeving betreft. ‘Wij weten dat het inkomen met deze regeling jaarlijks getoetst wordt. Deze last kan in sommige gevallen bij de mantelzorger terechtkomen’, aldus burgemeester en wethouders.

Daarnaast wordt aangegeven dat een hogere bijdrage mogelijk kan leiden tot zorgmijding, wat mantelzorgers mogelijk moeten opvangen. ‘Hier tegenover staat dat het systeem voor alle gemeenten betaalbaarder wordt’, voegt het stadsbestuur toe.

Eén gedachte over “SCHIEDAM HOUDT REKENING MET MEER ZORGMIJDERS

  1. Mensen met weinig geld hebben vaak veel huisdieren, als ze zelf al zorgmijders zijn hou ik mijn hart vast voor wat er met de hond gebeurt als die zijn pootje breekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *