WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DRUK OP SENIORENRESTAURANTS ROTTERDAM OM MEER VEGA EN HALAL

ROTTERDAM- Wethouder Ronald Buijt (Leefbaar) voert gesprekken met aanbieders van zorg- en wijkrestaurants in Rotterdam over het aanbod om meer maaltijden van vega en halal op het menu te krijgen. De aanbieders laten weten al veel vegetarische maaltijden aan te bieden, met halal vlees als optie. Ze staan open voor aanpassingen in het menu als bewoners andere wensen hebben.

Om toekomstige zorg- en wijkrestaurants te verplichten een gevarieerd aanbod te bieden, is de subsidieregeling voor 2025 aangepast. Hierin is opgenomen dat rekening moet worden gehouden met verschillende doelgroepen en dieetwensen, zoals vegetarisch, veganistisch, Hollandse pot, halal en koosjer. Bij de volgende evaluatie van de subsidieregeling zal opnieuw worden beoordeeld of de regeling het gevarieerde aanbod voldoende stimuleert.

Op 15 februari is de motie ‘Smaakvolle diversiteit voor ouderen; ingediend door raadslid Serkan Soytekin (Denk) en aangenomen door de gemeenteraad. Deze motie verzoekt het college om in gesprek te gaan met zorg- en wijkrestaurants, zowel bestaande als toekomstige, die door de gemeente via subsidieregelingen worden ondersteund.

2 gedachten over “DRUK OP SENIORENRESTAURANTS ROTTERDAM OM MEER VEGA EN HALAL

  1. En andersom? Gaan moskeeen nu ook rekening houden met niet moslims? Ik wil geen halal en wil geen vega zooi. ONLEEFBAAR Rotterdam spuugt op Pims gedachtengoed…ze voeren 15 minuten stad in, pesten auto de stad uit en regeren met moslims….Pim draait zich om in zijn graf!

  2. Halal of kosjer vlees moeten we verbieden. Deze barbaarse manier van slachten doen ze maar in die zandbak waar ze elkaar voortdurend naar het leven staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *