WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM KOMT MET EIGEN SPORTBEDRIJF VOOR EXPLOITATIE

SCHIEDAM- Er liggen plannen van de gemeente Schiedam om een eigen sportbedrijf op te zetten dat verantwoordelijk zal zijn voor het beheer van de sportaccommodaties in de stad. Dit plan is het resultaat van een overleg dat de gemeente heeft gevoerd met de verschillende gebruikers van deze accommodaties, zoals sportverenigingen en scholen. De meeste gebruikers hebben hun steun uitgesproken voor dit plan en vinden het een betere optie dan een alternatief plan, dat inhield dat er een extern bedrijf zou worden geselecteerd via een aanbestedingsprocedure.

De gemeente had eerder al een aanbesteding in gang gezet voor de exploitatie van de sportaccommodaties in Schiedam, maar deze is tijdelijk stopgezet, omdat er veel weerstand en kritiek op was. Het nieuwe plan van de gemeente is om een sportbedrijf op te richten dat nauw verbonden is aan de gemeente, wat betekent dat de gemeente invloed kan uitoefenen op hoe het sportbedrijf functioneert en wat het doet. Het sportbedrijf moet niet alleen zorgen voor een goede kwaliteit en service voor de gebruikers, maar ook bijdragen aan de doelstellingen die de gemeente heeft op het gebied van sport en bewegen in de stad. Deze doelstellingen zijn vastgelegd in een document dat de Kadernota Sport- en Beweegaccommodaties heet en dat in 2021 is goedgekeurd door de gemeenteraad.

De gemeente is momenteel bezig met de nodige voorbereidingen om het sportbedrijf op te richten, en daarbij hoort ook dat ze de gemeenteraad om hun mening en goedkeuring vragen. De gemeente Schiedam heeft het beheer en de exploitatie van sportaccommodatiesnu nog in percelen belegd bij Stichting Sportparkmanagement Harga-Noord, Stichting Sportparkmanagement Willem-Alexander, Stichting Primo en Optisport. De overeenkomsten met deze partijen lopen af op 31 december 2023.

2 gedachten over “SCHIEDAM KOMT MET EIGEN SPORTBEDRIJF VOOR EXPLOITATIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *