WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM NIET IN HOGER BEROEP TEGEN VERGUNNINGEN VOOR VUURWERKVERKOOP

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam legt zich neer bij de uitspraak van de rechter dat de vergunningen voor de verkoop van vuurwerk niet kunnen worden ingetrokken. Dat heeft de burgemeester Jules Bijl (D66) aan de gemeenteraad laten weten.

Bijl: ‘De rechtbank heeft geoordeeld dat het vergunningsstelsel geldig blijft en dat de vergunningen niet zomaar kunnen worden afgenomen. Daarom zien we af van hoger beroep.’

Dit betekent dat de vijf vuurwerkverkopers in Schiedam hun vergunningen behouden en dat ze dit jaar en de komende jaren vuurwerk mogen blijven verkopen. Het afsteken van consumentenvuurwerk in Schiedam is echter nog steeds verboden, zoals de gemeenteraad heeft besloten. In de buurgemeente Vlaardingen is het afsteken van vuurwerk wel toegestaan, maar daar komen wel een aantal vuurwerkvrije zones.

Het afsteken van vuurwerk in Schiedam is verboden omdat vuurwerk wordt beschouwt als schadelijk voor de veiligheid van mensen, dieren en als slecht voor het milieu. Ook kan met een verbod de druk op de openbare orde worden voorkomen. Door incidenten met vuurwerk wordt het handhaven van de openbare orde op veel plekken in Nederland bemoeilijkt. Bovendien belanden er elk jaar zo’n 1.300 mensen met vuurwerkletsel in ziekenhuizen en op huisartsenposten. Het Schiedamse vuurwerkverbod moet deze problemen verminderen.

Eén gedachte over “SCHIEDAM NIET IN HOGER BEROEP TEGEN VERGUNNINGEN VOOR VUURWERKVERKOOP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *