WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HOTELKAMERS VOOR BEWONERS NA EXPLOSIE SPIJKENISSE

SPIJKENISSE- Na de explosie die vannacht plaatsvond in de Lisstraat te Spijkenisse, zijn de bewoners van het getroffen portiek overgebracht naar een hotel. Ze konden niet meer terugkeren naar hun woningen, omdat die te veel schade hadden opgelopen en onveilig waren geworden.

De explosie gebeurde rond 02.30 uur voor de deur van een van de woningen in het portiek. De klap was zo hard dat de ruiten sneuvelden en de gevel scheurde. De bewoners moesten meteen hun huis uit en wachten op de komst van de hulpdiensten.

De politie schakelde explosievenspecialisten en forensisch rechercheurs in om de oorzaak van de explosie te achterhalen en bewijsmateriaal te verzamelen. Ook werd er een buurtonderzoek gestart, waarbij getuigen, omwonenden en camerabeelden werden geraadpleegd. De gemeente zorgde ervoor dat de bewoners van het portiek werden opgevangen en dat de veiligheid van de woningen werd gecontroleerd. Uit dat onderzoek bleek dat de woningen te onveilig waren om terug te keren. De bewoners kregen daarom een hotelovernachting aangeboden. De politie is nog steeds op zoek naar de dader of daders van deze explosie. Als u informatie heeft die kan helpen bij het onderzoek, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *