WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM: ‘POSITIEVE TREND IN TEVREDENHEID INBURGERAARS’

SCHIEDAM- De tevredenheid onder inburgeraars in Schiedam vertoont een positieve trend, zo blijkt uit de tweede editie van de Monitor Inburgering. De gemeenteraad heeft deze monitor ontvangen, die een licht werpt op de resultaten van het inburgeringsjaar 2022 en inzicht biedt in de nieuwe Wet Inburgering 2021, die sinds 1 januari 2022 van kracht is. Voor het eerst zijn zowel de gegevens van inburgeraars onder de oude als de nieuwe wet opgenomen.

Inburgeraars die onder de nieuwe wet vallen, ervaren een meer gepersonaliseerde aanpak, wat bijdraagt aan hun integratie in de Nederlandse maatschappij.

De maatschappelijke impact van inburgering wordt belicht door de prestaties van inburgeraars onder de oude wet, waarbij het slagingspercentage, taalniveau en de overgang van uitkering naar opleiding of werk centraal staan. De resultaten suggereren een gestage vooruitgang in zelfredzaamheid.

De gemeente erkent dat de huidige monitor nog niet alle gewenste inzichten biedt en streeft ernaar de dataverzameling en informatievoorziening te verbeteren. De volgende editie van de Monitor Inburgering, die de resultaten van 2023 zal bevatten, wordt tegen het einde van dit jaar verwacht.

2 gedachten over “SCHIEDAM: ‘POSITIEVE TREND IN TEVREDENHEID INBURGERAARS’

  1. Vind je het gek? Als ik naar een land verkas waar ik nooit meer hoef te werken en tóch het vijf maal zoveel gestort krijg als waar ik in mijn heimat me de tandjes voor moet werken ervaar ik dat natuurlijk ook als positief.

  2. Begrijpelijk dat deze ‘gelukzoekertjes’ uitermate tevreden zijn over het inburgeren.
    Rondlopend door Schiedam voelen ze zich snel thuis.
    Overal ligt (huis)vuil op straat, overal staan auto’s asociaal neergedonderd, overal wordt gebedeld, overal wordt gebarbequed, overal wordt bier gedronken, overal wordt gestolen, overal worden illegaal woningen bewoond, overal wordt er drugs gebruikt, overal wordt de politie uitgescholden en (vrijwel) niemand wordt op dit aso gedrag aangesproken.
    Daarnaast zijn er overwegend winkeltjes, restaurants en kapperszaken die gerund worden door lui die hun moerstaal spreken en amper tot geen Nederlands.
    Vraag me af wanneer Nederlands geen verplichting meer wordt op de scholen en Arabisch, Turks en Pools hoofdvakken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *