WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM VERLAAGT HONDENBELASTING PER 2024

SCHIEDAM- In Schiedam wordt de belasting die hondenbezitters moeten betalen verlaagd. Het bedrag dat men moet afdragen hangt af van het aantal honden dat men in huis heeft. In 2024 zal men per hond slechts 19,91 euro hoeven te betalen, terwijl dat nu nog 39,20 euro is. Voor honden die in een kennel verblijven, geldt een ander tarief. Dat wordt 79,64 euro in 2024, een flinke daling ten opzichte van de huidige 156,80 euro.

De gemeente Schiedam zal de tarieven later dit jaar nog aanpassen, zodat de verwachte inkomsten uit de hondenbelasting met 3,1% zullen stijgen. Dit komt door de inflatiecorrectie, die geen extra inkomsten voor de gemeente oplevert, volgens het college van burgemeester en wethouders. Het uiteindelijke doel van Schiedam is om de hondenbelasting helemaal af te schaffen in 2025, zodat hondenbezitters geen belasting meer hoeven te betalen voor hun trouwe viervoeters. Ondertussen blijft de gemeente Schiedam wel controleren of de hondenbezitters hun belasting wel betalen. De Regionale Belasting Groep (RBG) voert deze controles uit op het hondenbezit in de gemeente. Dit is onderdeel van de afspraken die de gemeente Schiedam met de RBG heeft gemaakt. Binnen twee jaar tijd zal de RBG alle 45.000 adressen in de gemeente controleren. De kosten voor deze controles zijn minder dan 50.000 euro en vallen binnen de totale bijdrage die de gemeente Schiedam aan de RBG betaalt.

De gemeenteraad wil de hondenbelasting afschaffen. De raad vindt de belasting oneerlijk en achterhaald is. De hond is het enige huisdier waarover belasting wordt geheven, maar de opbrengst gaat niet naar specifieke voorzieningen voor honden, maar naar de algemene middelen van de gemeente. Bovendien is de hondenbelasting geen doelbelasting, wat betekent dat de gemeente niet hoeft te verantwoorden waar het geld aan wordt besteed.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *