WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LEEFBAAR ROTTERDAM EN VVD ZIJN DEMONSTRATIES VOOR HAMAS ZAT

ROTTERDAM- De extremistische groepering Samidoun is medeorganisator van een demonstratie voor Hamas in Rotterdam. Samidoun is in Duitsland verboden vanwege het verheerlijken van het terrorisme door Hamas. Dat stellen de fracties van VVD en Leefbaar Rotterdam in een toelichting op de vragen die zij hebben gesteld over de bijeenkomst op de Binnenrotte van afgelopen zondag.

Volgens raadslid Simon Ceulemans (Leefbaar) werd er tijdens de demonstratie voortdurend geroepen en geschreven: ‘From the river to the sea, Palestine will be free’, een leuze die oproept tot geweld en die onderdeel uitmaakt van het handvest van Hamas. Ook werd er vanaf het podium aangezet tot het plegen van illegale acties.’ Hij haalt een citaat aan uit De Telegraaf, die een verslaggever ter plaatse had: „We moeten opschalen. We hebben het recht op burgerlijke ongehoorzaamheid. We hebben het recht de haven te blokkeren, vliegtuigen te blokkeren, wegen te blokkeren. Wij moéten dat gaan doen. We zijn vreedzaam. By any means necessary”. Daarnaast werden er meerdere toespraken gehouden in het Arabisch, waardoor het voor de niet-Arabische aanwezigen onmogelijk was om te weten wat er werd gezegd.

De twee partijen hebben ook vernomen dat de demonstratie uit de hand liep, toen een groep ‘demonstranten’ de ‘zionistische’ McDonalds op de Coolsingel wilde aanvallen en met flessen gooide, waardoor het restaurant tijdelijk de deuren moest sluiten en de politie moest ingrijpen.

De demonstratie had ook gevolgen voor een aantal ondernemers, die zich gedwongen zagen om hun zaken (eerder) te sluiten, onder meer in de Markthal.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

3 reacties op “LEEFBAAR ROTTERDAM EN VVD ZIJN DEMONSTRATIES VOOR HAMAS ZAT

  1. Ik vind dat het vuurwerk met Oud en Nieuw ook per direct verboden moet worden , omdat getraumatiseerde bevolkingsgroepen anders nog meer getraumatiseerd worden ………………..Pffffffffffffff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *