WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM VERSTREKT NU STANDAARD BESCHIKKINGEN VOOR JEUGDHULP

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam kondigt aan om de rechtsbescherming van haar jongste inwoners en hun ouders te versterken daar deze maand te beginnen met standaard beschikkingen uit te geven bij de toekenning van individuele jeugdhulpvoorzieningen.

Deze wijziging is onderdeel van het recent vastgestelde besluit tot aanpassing van de verordening Jeugdhulp. Het doel is om transparantie te bieden over de rechten op hulp en de mogelijkheden voor het indienen van bezwaren. Hoewel beschikkingen al op aanvraag beschikbaar waren, is de standaardisatie een reactie op de wens vanuit belangenorganisaties en inwoners voor betere toegankelijkheid en duidelijkheid.

De verordening bevat ook geactualiseerde regels omtrent persoonsgebonden budgetten (Pgb), waarover inwoners en adviesraden in het najaar van 2023 hun zienswijzen hebben kunnen indienen.

Inwoners die ondersteuning nodig hebben bij de opvoeding of het opgroeien van hun kinderen, kunnen terecht bij de wijkondersteuningsteams (WOT). Mevis, de organisatie binnen het wijkteam, is verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdhulp. Samen met een jeugdprofessional wordt een ondersteuningsplan opgesteld, waarna Rogplus, namens de gemeente, de officiële beschikking verzorgt.

De samenwerking tussen de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, onder de noemer MVS Jeugd, zorgt voor uniforme werkwijzen en initiatieven die het welzijn van kinderen en gezinnen bevorderen. Deze samenwerking heeft geleid tot een uniforme verordening die het opgroeien in de buurt, leren, spelen, gezondheid, veiligheid en de overgang naar volwassenheid ondersteunt.

Voor meer informatie over de jeugdhulp en de nieuwe verordening, bezoek www.mevis.nl/welkom.

5 gedachten over “SCHIEDAM VERSTREKT NU STANDAARD BESCHIKKINGEN VOOR JEUGDHULP

  1. Mijn ouders waren prima in staat om zonder hulp van allerlei instanties een groot aantal kinderen een toekomst te geven, nu zijn er allerlei tokkies die nog niet eens voor zichzelf kunnen zorgen die ieder jaar een kind krijgen . Wie draait ervoor op? Wij dus

  2. Als de overheid als eerste eisen gaat stellen dat kinderen behoorlijk Nederlands moeten spreken is een derde van de problemen opgelost. Het is toch van de gekke dat de derde generatie gelukzoekertjes geen behoorlijk Nederlands spreekt. In het artikel wordt alleen gesproken over rechten, hoe zit het met de plichten?
    Zolang ik de kinderen en ouders vrijwel de hele dag op hun smartphone zien kijken en hun buik volproppen met junkfood veranderd er weinig. Gewoon de militaire dienstplicht invoeren of sociale dienstplicht.
    Enigzins verantwoordelijkheid en normen bijbrengen is een stuk in de goede richting.
    Als dit alles niet helpt moet je die lui zien te overtuigen om de prikpil te nemen, uiteraard op vrijwillige basis. Als beloning mogen ze van mij dan 2500 euro krijgen.

    1. Stopzetten van de kinderbijslag na het tweede kind en alle van ons belastinggeld gefinanciëerde opvang en andere ongein afschaffen. Dan wordt het voor beroepsfokkers uit Oostblok en moslimlanden vanzelf minder aantrekkelijk om hierheen te reizen en hoeven tokkies niet meer te zeuren dat hun sociale huurwoning te klein wordt. Aan kinderen moet je beginnen als je de financiëele middelen hebt om ze groot te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *