WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM WIL 7,5 MILJOEN VOOR WONINGVERBETERING OOST

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft een vernieuwde subsidieaanvraag ingediend bij het Volkshuisvestingsfonds, met een totaalbedrag van 7.5 miljoen euro voor de kwaliteitsverbetering van woningen en de woonomgeving in Schiedam-Oost.

Deze aanvraag volgt na een eerdere afwijzing en is opgesteld met de hulp van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De maximale rijkssubsidie die voor dit project kan worden verkregen is 5.268.301 euro. De gemeente zal zelf 2.257.843 euro moeten bijdragen, wat 30% van de totale kosten vertegenwoordigt, onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad.

De nieuwe aanvraag omvat de zogenaamde ‘verduurzaming’ van 500 woningen, veiligheidsingrepen aan circa 238 woningen, twee verbouwingsprojecten, en verbeteringen in de openbare ruimte. Deze projecten moeten binnen 2 jaar starten en binnen 10 jaar worden afgerond.

Schiedam hoopt met extra punten voor NPLV-gebieden (Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid) sneller in aanmerking te komen voor geld uit het fonds, dat maximaal 175 miljoen euro te verdelen heeft. De minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening laat binnen 13 weken weten wie de subsidie krijgt.

3 gedachten over “SCHIEDAM WIL 7,5 MILJOEN VOOR WONINGVERBETERING OOST

 1. Toch te gek voor woorden?
  Men koopt een oud huis en verhuurt het voor veel geld, vervolgens laat je het verpauperen en de (werkende ) gemeenschap draait op voor verbeteringen.

   1. Jan@
    Het zijn toch allemaal huisjesmelkers die meer dan 1 woning verhuren?
    En de grootste van Schiedam is een topper om mensen te bedonderen.
    Handje klap met louche politieke partijen en heel veel subsidies ontvangen van de gemeente en overheid. In het verleden kon je vrijwel alleen bij de gemeente huizen huren. Sinds huurwoningen bij de gemeente zijn afgestoten en WoonMin het overgenomen heeft, is het bergafwaarts gegaan. En wat te denken van de gigantische salarissen van de hoge top?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *