WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM WIL EENZAAMHEID BESTRIJDEN MET ANSICHTKAART

SCHIEDAM- Om eenzaamheid te bestrijden onder de inwoners komt de gemeente Schiedam met een ansichtkaart. Dat is althans het plan waaraan nu zou worden gewerkt.

De actie benadrukt dat het bestrijden van eenzaamheid niet altijd groots en ingewikkeld hoeft te zijn. Een kleine actie, zoals het sturen van een ansichtkaart, kan al een groot verschil maken. De Lions Club Schiedam ondersteunt dit initiatief en wil extra aandacht besteden aan het tegengaan van eenzaamheid volgend jaar.

Hoe werkt de ansichtkaartenactie?

De kleurige ansichtkaarten bevatten een uitnodigende boodschap en zijn beschikbaar bij openbare gelegenheden zoals de bibliotheek, het theater, het zwembad of een ontmoetingscentrum. Inwoners kunnen de kaarten sturen naar een buurman, buurvrouw, kennis of vriend om samen activiteiten te ondernemen, zoals een fietsritje maken, koffie drinken of samen boodschappen doen.

Uit eerder onderzoek blijkt dat meer dan de helft van alle ouderen in Schiedam zich eenzaam voelt, en dit percentage stijgt tot ruim 63% bij 85-plussers. Ook onder jongeren is eenzaamheid een groot probleem, waarbij bijna tweederde aangeeft zich weleens eenzaam te voelen.

De gemeenteraad heeft het stadsbestuur verzocht dit initiatief verder te onderzoeken en met een voorstel naar de raad te komen. Het plan genaamd ‘Ansichtkaart Een klein gebaar groot plezier’, is een initiatief van het AOV, CDA, OPS en LOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *