WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM WIL TONNEN VOOR OPSPOREN OORLOGSRESTEN

SCHIEDAM- Voor de opsporing vorig jaar van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog heeft de gemeente Schiedam kosten gemaakt die het college van burgemeester en wethouders nu wil neerleggen bij het Rijk. Daarvoor hebben ze een aanvraag ingediend bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ze willen een vergoeding van bijna 270.000 euro voor de gemeente en ruim 215.000 euro voor andere partijen die hebben meegewerkt aan het opruimen van de explosieven.

Als het Rijk de aanvraag goedkeurt, krijgt de gemeente dit jaar een flinke financiële meevaller. Dat geld willen het college dan besteden aan verschillende projecten in de stad. Dat moet nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad, die daarover in de Bestuursrapportage en de Begroting voor 2024 zal beslissen.

De gemeente Schiedam heeft een kaart gemaakt waarop alle plekken staan waar misschien nog bommen liggen. De kaart laat zien waar u extra voorzichtig moet zijn als u gaat graven of bouwen. Het zoeken naar niet ontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog is een kostbare zaak. Daarvoor is speciale apparaten nodig om de grond te scannen.

Eén gedachte over “SCHIEDAM WIL TONNEN VOOR OPSPOREN OORLOGSRESTEN

  1. Goed idee, die oorlogsresten in tonnen en dan opsturen naar Gaza of Oekraïne. Naar verluidt zijn die luitjes gek op dat soort spul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *