WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM ZIET AF VAN KOOPSMARTER, DUOKOOP EN KOOPGARANT

SCHIEDAM- In Schiedam wordt definitie niets gedaan met regelingen Koopsmarter, Duokoop en KoopGarant. In plaats daarvan kiest de gemeente voor de Starterslening om starters op de woningmarkt te ondersteunen.

In november 2021 verzocht de gemeenteraad om de mogelijkheden van innovatieve hulpregelingen zoals Koopsmarter, Duokoop en KoopGarant te verkennen. Deze regelingen, ook bekend als Verkoop onder Voorwaarden (VoV), zouden starters met een middeninkomen moeten helpen bij het kopen van betaalbare woningen. Na uitgebreid onderzoek concludeerde de gemeente echter dat deze opties extra financiële middelen vereisen die momenteel niet beschikbaar zijn.

Om starters toch te ondersteunen, heeft de gemeente gekozen voor de Starterslening. Deze lening biedt maximaal 35.000 euro als aanvulling op de hypotheek voor de aankoop van een eerste woning. Het voordeel van de Starterslening is dat het een doorlopende financiering betreft: zodra een starter aflost, kan een andere starter weer lenen. Dit zorgt voor een oplossing waarbij Schiedamse kopers elkaar helpen met steun van de gemeente.

Daarnaast biedt de Starterslening starters de vrijheid om een betaalbare woning naar keuze te selecteren, zonder afhankelijk te zijn van specifieke woningen die onder een regeling vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *