WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERKEERSCHAOS TERUG OP ROTTERDAM-ZUID

ROTTERDAM- Automobilisten op Rotterdam-Zuid ervaren vandaag opnieuw extreme vertragingen. De Beneluxtunnel, een verkeersader die normaal het verkeer van zuid naar noord faciliteert, is gesloten voor onderhoud tot morgenochtend 05.00 uur. De afsluiting heeft gisteren ook al geleid tot een verkeersinfarct, waarbij de eerste opstoppingen al rond het middaguur ontstonden.

De Maastunnel, nu een van de alternatieve doorgangen voor het verkeer dat de rivier wil oversteken, kan de plotselinge toename van auto’s en motoren niet aan. Automobilisten zoeken massaal naar alternatieve routes, wat resulteert in overvolle sluipwegen. De tweebaansweg langs de Waalhaven Oostzijde is een van de wegen waar de verkeersdruk enorm is toegenomen. Hierbij wordt zelfs het fietspad niet geschuwd en rijden auto’s met hoge snelheid over de parallelle rijbaan langs het water.

De situatie wordt verder gecompliceerd doordat bestuurders bij de Kesterenstraat weer proberen in te voegen, wat leidt tot gevaarlijke situaties en verdere vertragingen. De politie en verkeersautoriteiten adviseren automobilisten om de regio te vermijden en indien mogelijk gebruik te maken van openbaar vervoer of de fiets.

De verwachting is dat de verkeerssituatie gedurende de avond zal verbeteren, maar tot de heropening van de tunnel morgenochtend blijft de kans op vertragingen groot. Bestuurders worden aangeraden de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en hun reisplannen dienovereenkomstig aan te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *