WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMMERS GEVEN ONLINE MENING OVER TOEKOMST STATION CENTRUM

SCHIEDAM- De eerste Schiedammers hebben hun stem uitgebracht in een online enquête over de toekomst van station Schiedam Centrum. De vragenlijst, die deel uitmaakt van een breder participatieproces voor de vernieuwing van de Oude Lijn, is nu beschikbaar voor alle inwoners.

Gisteren, om 15.30 uur, heeft wethouder Antoinette Laan (VVD_, samen met de klankbordgroep Knoop Schiedam, de aftrap gegeven voor de online raadpleging. Ook Armand van de Laar, bestuurder van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, was hierbij aanwezig. Het officiële startmoment vond plaats voor het station Schiedam Centrum.

De online raadpleging maakt gebruik van de Participatieve Waarde Evaluatie (PWE), een innovatieve methode om burgers te betrekken bij bestuurlijke vraagstukken en dilemma’s. Inwoners hebben tot 30 april de tijd om hun mening te geven over de ontwikkeling van de Oude Lijn, waarbij ze kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van het spoor en de stations.

De resultaten van de PWE worden voor de zomer van 2024 verwacht en zullen door de gemeente Schiedam worden gebruikt bij het nemen van beslissingen. Eind 2024 ligt er een eerste selectie van kansrijke oplossingen klaar voor station Schiedam Centrum en een nieuw station in Kethel. Vergelijkbare participatietrajecten zijn ook in andere steden langs de Oude Lijn gestart, waaronder Den Haag en Dordrecht.

De aanpassing van de Oude Lijn is een reactie op de verwachte groei van de Zuidelijke Randstad, waar 170.000 woningen en 85.000 arbeidsplaatsen zullen worden gecreëerd. Een goede ontsluiting met het openbaar vervoer is essentieel voor deze nieuwe woon- en werklocaties. Daarom investeren het Rijk en de Regio 1,5 miljard euro in de Oude Lijn en de ontsluiting van woningbouwlocaties langs dit spoor.

Inwoners kunnen nu online hun voorkeuren aangeven voor de inrichting van stations langs de Oude Lijn, waarmee ze direct invloed uitoefenen op de toekomstige vormgeving van het spoorsysteem en de stationsgebieden. Dit is de tweede keer dat de PWE-methode wordt toegepast in een vroeg stadium van een groot infrastructureel project, na een succesvolle toepassing bij de Lelylijn.

Zelf invullen? Klik HIER.

Eén gedachte over “SCHIEDAMMERS GEVEN ONLINE MENING OVER TOEKOMST STATION CENTRUM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *