WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMMERS GEVRAAGD DRUGSCRIMINALITEIT TE MELDEN

SCHIEDAM- In de strijd tegen drugsgerelateerde criminaliteit doet de politie in Schiedam nu een oproep aan inwoners om te helpen bij het samenstellen van dossiers. In een recente actie hebben agenten van het Schiedamse bureau een offensief gelanceerd om de drugshandel in de stad te bestrijden. Hoewel niet elke tip direct tot een arrestatie leidt, is het verzamelen van gedetailleerde informatie wel van belang voor het succesvol aanpakken van deze problematiek, zeggen agenten.

Inwoners worden aangemoedigd om verdachte activiteiten te rapporteren. Dit kan via het noodnummer 112 bij een misdrijf op heterdaad, via 0900-8844 voor niet-spoedeisende situaties of anoniem via 0800-7000. Ook biedt de website politie.nl de mogelijkheid om informatie te delen, inclusief het uploaden van foto’s.

De oproep komt bijna tien jaar na de vraag van bewoners van het nieuwbouwproject ‘Over het Water’ aan de Parkweg in Nieuwland voor cameratoezicht om drugsoverlast tegen te gaan. Zij merkten op dat eerder geplaatst cameratoezicht in het Beatrixpark de overlast naar hun wijk had verplaatst, maar toenmalig burgemeester Cor Lamers (CDA) zag ‘geen oorzakelijk verband’. Wel heeft Irado toen een extra vuilnisbak neergezet bij de parkeerplaats waar bewoners dealers zagen, om het door de drugshandel veroorzaakte zwerfvuil aan te pakken.

Drugscriminaliteit ligt vaak ten grondslag aan andere misdrijven, zoals vermogensdelicten en geweldsdelicten, en draagt bij aan een gevoel van onveiligheid onder omwonenden. De politie hoopt met de hulp van de Schiedammers deze cyclus van criminaliteit te doorbreken.

4 gedachten over “SCHIEDAMMERS GEVRAAGD DRUGSCRIMINALITEIT TE MELDEN

  1. Die 80 kapperszaken in Schiedam centrum, is dat realistisch? Zijn Schiedammers zo extreem ijdel of heeft het misschien wel te maken met het witwassen van drugsgeld?

  2. Mag ik de slijter en de sigarenboer ook aangeven? Leve de man van de En Es Bee van je hiep hiep hiep hoezee.

  3. Laat iedereen zo veel drugs gebruiken als ze willen, verstrek het gratis. Dan haal je de handel onderuit, de dealers gaan netjes vakken vullen bij een bekende supermarkt en de gebruikers gaan vanzelf dood. Probleem opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *