WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMMERS KUNNEN MEEDENKEN OVER VERNIEUWING STATION

SCHIEDAM- Op woensdag 13 december wordt een eerste informatieavond gehouden over de vernieuwing van het station Schiedam Centrum. De avond begint om 19.00 uur in het Stadskantoor, Stadserf 1. Er zijn vertegenwoordigers van de gemeente Schiedam, NS, ProRail, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en RET aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Het station Schiedam Centrum ligt aan de Oude Lijn, de spoorlijn tussen Dordrecht en Leiden. Het station is gebouwd in 1963 en in 2000 opgeknapt, maar heeft nu weer een opfrisbeurt nodig. Het Rijk en de regio willen namelijk meer woningbouw langs de Oude Lijn. Daarnaast groeien ook de economische sectoren in de buurt van de stations. Er komen dus meer woningen, meer inwoners en meer werkgelegenheid. Dat vraagt om goed openbaar vervoer.

Om de bereikbaarheid te verbeteren zijn er investeringen nodig. De ministeries van IenW en BZK werken samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Schiedam, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Dordrecht aan een gezamenlijke aanpak om de beste oplossingen te vinden. Deze aanpak heet de MIRT-verkenning Oude Lijn. MIRT staat voor Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport van het Rijk. De MIRT-verkenning Oude Lijn kijkt naar de toekomst, naar 2030 en 2040. Er zijn zes deelverkenningen: vier voor de Knooppunten Dordrecht, Schiedam, Den Haag Laan van NOI en Leiden, een voor de City Sprinter & Nieuwe stations (waar ook een station Kethel bij hoort) en een voor het werkspoor Wederkerigheid Verstedelijking en Mobiliteit. Voor Schiedam betekent de MIRT-verkenning Knoop Schiedam Centrum dat er voor de zomer van 2024 een conceptnotitie moet zijn met de meest kansrijke oplossingen voor de vernieuwing van het station.

Bewoners, reizigers, ondernemers en belangenorganisaties kunnen meedenken over hun toekomstwensen. Zo wordt uiteindelijk duidelijk welke keuzes er gemaakt moeten worden om de regio te laten groeien. De informatieavond op 13 december is een eerste kennismaking met de MIRT-deelverkenning station Schiedam Centrum. In het voorjaar van 2024 volgen er nog twee avonden waarop de verkenning en de mogelijkheden verder worden besproken. Dan zijn ook uw ideeën of aandachtspunten van harte welkom.

Datum: woensdag 13 december 2023 Aanvang: Start 19.00 uur Einde: Rond 20.30 uur Locatie: Cornelis Hagazaal – Stadskantoor, Stadserf 1, Schiedam.

Eén gedachte over “SCHIEDAMMERS KUNNEN MEEDENKEN OVER VERNIEUWING STATION

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *