WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHROEIPLEKKEN DOOR BARBECUERS IN SCHIEDAMS GRAS

SCHIEDAM- Handhavers van de gemeente Schiedam hebben afgelopen weekend, tijdens een controle in het Beatrixpark, een barbecuer aangesproken die een schroeiplek op het gras heeft veroorzaakt. Het Team Toezicht en Handhaving adviseert: ‘Gebruik altijd een verhoging tijdens het barbecueën om schade aan het park te voorkomen.

Ondanks het incident meldde het team dat de sfeer zondag in het Beatrixpark goed was. ‘Alles is in orde en er hangt een gezellige sfeer’, aldus de handhavers na een ronde door het park.

De gemeenteraad van Schiedam neemt de barbecue-overlast echter serieus en verwacht nog voor het zomerreces een voorstel van het stadsbestuur om de problematiek aan te pakken. Het plan is om de mogelijkheden voor barbecueën in de parken te beperken door een aanpassing in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Dit voorstel komt er ondanks de voorkeur van burgemeester Harald Bergmann (VVD) om te wachten tot oktober voor dergelijke wijzigingen. De raad dringt aan op snelle actie, uit gebrek aan vertrouwen in de effectiviteit van de door de burgemeester voorgestelde maatregelen.

2 gedachten over “SCHROEIPLEKKEN DOOR BARBECUERS IN SCHIEDAMS GRAS

  1. Sfeer was goed volgens stadswachtjes, ligt eraan van welke kant je het bekijkt.
    Toeterturken, hard toeterend en hard rijdend door Schiedam worden ook door sommigen als een goede sfeer gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *