WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCOOTERRIJDER VOOR 3X BEKEURD IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een scooterrijder is vannacht op de hoek van de Vlaardingerdijk en de Nieuwe Damlaan in Schiedam bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs. De politie heeft de acties van de jongeman als ‘foute keuzes’ bestempeld, want dit is niet de eerste keer dat de bestuurder in overtreding is; hij is al twee keer eerder betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs en het gebruik van zijn GSM tijdens het rijden.

De scooterrijder zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn gedrag. De politie hoopt dat deze bekeuring als een afschrikmiddel zal dienen voor zowel de overtreder als andere potentiële verkeersovertreders.

In ernstige gevallen, zoals herhaalde overtredingen, kunt u een gevangenisstraf van maximaal 2 maanden krijgen voor het rijden zonder rijbewijs na een eerdere veroordeling voor dezelfde overtreding, en tot 4 maanden na een eerdere veroordeling voor een andere verkeersovertreding. De rechter kan besluiten om het vervoermiddel dat wordt gebruikt bij het rijden zonder rijbewijs verbeurd te verklaren, wat betekent dat de scooterrijder zijn vervoermiddel kwijtraakt en deze wordt geconfisqueerd door de overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *