WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM TOONT AMBITIE OP VASTGOEDBEURS PROVADA

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam is aanwezig op de Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland, om marktpartijen en beleggers warm te maken om in Schiedam aan de slag te gaan. De beurs gaat vandaag van start en duurt drie dagen. Op de beurs wil de gemeente laten zien wat de stad te bieden heeft. Verder wil Schiedam haar vastgoednetwerk ontmoeten en uitbreiden.

Een van de grote ontwikkelingen is de oude lijn, daar moeten in totaal 170.000 woningen komen. De Oude Lijn is de spoorlijn tussen Leiden en Dordrecht en verbindt al sinds 1847 de steden Leiden, Den Haag, Delft, Schiedam, Rotterdam en Dordrecht met elkaar.

Voor de gebiedsontwikkelingen langs de oude lijn kiest Schiedam voor een gemixt programma rond de OV-knooppunten. Hier kunnen zowel nieuwe als bestaande Schiedammers hun wooncarrière voortzetten. Er is een breed aanbod aan woningen, van starterswoningen tot seniorenappartementen.

Deze ontwikkelingen dragen bij aan een levendige historische binnenstad. Vanuit elke locatie zijn de kenmerkende Schiedamse molens goed te zien. Dit unieke uitzicht biedt een aantrekkelijke woonervaring met alle voorzieningen binnen handbereik. Denk aan een bioscoop, diverse winkels, musea, theaters en perfecte bereikbaarheid.

Schiedam werkt samen met acht gemeenten, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland onder de noemer de Verstedelijkingsalliantie om een grote bijdrage te leveren aan het nationale woningtekort. Bezoekers kunnen bij de stand van de Verstedelijkingsalliantie alles te weten komen over de huidige projecten en toekomstige plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *