WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SIGNALEMENT DADER VERDACHT PAKKET VLAARDINGEN-HOLY

VLAARDINGEN- De politie heeft een summier signalement gegeven van de dader die zaterdagavond een verdacht pakket heeft achtergelaten aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen. De dader zou het pakket hebben neergezet in de laan, waar de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gisteravond onderzoek naar heeft verricht. Rond 20.00 uur kreeg de politie een melding van het pakket, dat een explosief bleek te zijn. De EOD heeft het explosief meegenomen naar de Watersportweg en daar tot ontploffing gebracht.

De verdachte wordt omschreven als:

-Een jonge man met een blauwe winterjas met een capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Hij is hard weggerend na het achterlaten van het pakket.

De politie is extra waakzaam in de omgeving, zowel in uniform als in burgerkleding. Er zijn ook Mobiele Camera Units ingezet op verschillende locaties (in Holy en de Oostwijk), maar de politie benadrukt dat ook de bewoners een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en oplossen van dit soort incidenten. Als iemand iets verdachts opmerkt en dit meteen doorgeeft aan de politie via 112, of als iemand na een incident zich snel meldt als getuige en een duidelijke omschrijving of de juiste vluchtrichting van de dader geeft, dan kan dit enorm helpen.

De woning waar het explosief was geplaatst aan de Gretha Hofstralaan was al eerder gesloten door de burgemeester, net als een andere woning en een bedrijfspand in de Koninginnestraat in Vlaardingen-Oost, waar de afgelopen dagen, en april, meerdere explosies hebben plaatsgevonden.

De politie doet uitgebreid onderzoek naar deze zaak. Er zijn sporen verzameld en camerabeelden bekeken. Er wordt onderzocht of er een verband bestaat tussen de verschillende incidenten en zo ja, wat dat verband is. De politie roept iedereen die iets heeft gezien of gehoord op om zich te melden. Ook als u camerabeelden heeft (bijvoorbeeld van een dashcam of een videodeurbel), dan hoort de politie dat graag. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Als u weet of er ergens cobra’s worden bewaard, of als u iets weet over vuurwapenbezit of lopende conflicten, dan vraagt de politie u ook om dat te melden, zodat ze kunnen proberen nieuwe schietincidenten en explosies te voorkomen.

Eén gedachte over “SIGNALEMENT DADER VERDACHT PAKKET VLAARDINGEN-HOLY

  1. ” Hij had een blauwe jas aan ” , Succes dan met zoeken , er lopen er momenteel een half miljoen mensen rond met blauwe jassen en capuchons en bondkraagjes eraan ……………………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *