WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SLAAPZAKKEN DRUGSUITHALERS NAAR DAKLOZEN ROTTERDAM

ROTTERDAM- De Pauluskerk in Rotterdam heeft vijftig slaapzakken ontvangen van het Openbaar Ministerie (OM). De slaapzakken zijn afkomstig van drugscriminelen die in de haven van Rotterdam containers binnendrongen om drugs te smokkelen. Ze sliepen in de containers met de slaapzakken, die in beslag zijn genomen door de douane. De slaapzakken zullen nu worden gebruikt om daklozen in de stad te helpen, denkt het OM.

De Pauluskerk is omstreden vanwege zijn banden met gewelddadige actiegroepen en terreurbewegingen. Een van de meest uitgesproken critici van de kerk is Peter Siebelt, de publicist en beveiligingsexpert die schrijft over links-radicalen in Nederland. In zijn boeken maakt hij duidelijk dat de kerk deel uitmaakt van een crimineel netwerk dat ondergronds en bovengronds samenwerkt om de rechtsstaat te ondermijnen.

De schenking van de slaapzakken aan de Pauluskerk is een voorbeeld van de pilot Maatschappelijk Herbestemmen, die sinds 2017 loopt. Dit is een initiatief om eigendommen uit het criminele circuit te hergebruiken voor een publiek doel, met name in wijken die veel last hebben van criminaliteit. Het idee is om te laten zien dat misdaad niet loont en dat de samenleving profiteert van het afpakken van crimineel vermogen. De pilot wordt uitgevoerd door verschillende partners, zoals het OM, de politie, de Belastingdienst, de gemeenten en maatschappelijke organisaties. Naast slaapzakken worden ook andere goederen, zoals auto’s, boten, horloges en panden, herbestemd of verkocht. De opbrengst wordt geïnvesteerd in projecten die bijdragen aan de leefbaarheid, veiligheid en sociale cohesie in de wijken, zo luidt de officiële verklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *