WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SP VLAARDINGEN IN VERZET TEGEN VERHUIZING WATERZUIVERING

VLAARDINGEN- De socialistische partij (SP) in Vlaardingen begint een actie tegen de bouw van een nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie, die vlakbij het asielzoekerscentrum moet komen te staan. De partij roept Vlaardingers op de actie te steunen.

In 2021 besloot de gemeenteraad dat deze plek ongeschikt is voor de nieuwe voorziening en vroeg het college om met het Hoogheemraadschap te overleggen over een renovatie van de bestaande zuiveringsinstallatie. SP-raadslid Willem de Man onderstreept dat het college deze motie echter nooit heeft uitgevoerd. Daarom herhaalt de SP hun standpunt: laten we eerst onderzoeken of de huidige zuiveringslocatie kan worden gemoderniseerd, omdat een nieuwbouwproject te dicht op de woningen in de Westwijk zou komen te liggen.

Tijdens de commissievergadering heeft wethouder Koen Kegel (D66) echter laten weten dat als de gemeenteraad niet akkoord gaat en om een renovatie blijft vragen, het Hoogheemraadschap de grond zal onteigenen, wat nadelig voor kan uitpakken. De SP heeft ernstige twijfels bij deze uitspraak en vraagt zich af of het echt tot onteigening zal leiden en of dit daadwerkelijk in het nadeel zal zijn van Vlaardingen. Volgens de SP is een rioolwaterzuiveringsinstallatie op deze locatie onverantwoord. De partij stelt geen gasfabriek direct naast een woonwijk te willen.

De SP roept de omwonenden op om zich uit te spreken tegen de plannen van de wethouder en het Hoogheemraadschap. Bewoners kunnen zich via deze link aanmelden voor het protest: https://vlaardingen.sp.nl/rioolwaterzuivering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *