WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SP VLAARDINGEN WIL MELDPUNT VOOR ARBEIDSMIGRANTEN

VLAARDINGEN- De SP in Vlaardingen wil dat er vanuit de gemeente een voorlichtingscampagne wordt opgezet gericht op arbeidsmigranten, om hen te wijzen op hun rechten. Ook moet er een advies- en meldpunt komen voor arbeidsmigranten in Vlaardingen met daarin specifiek aandacht voor Oekraïners.

Maurice van Beers (SP): “We hebben gesproken met vakbonden die er expert op zijn, op dit thema. Die geven aan dat juist met name de afhankelijkheidssituatie van arbeidsmigranten, omdat bijvoorbeeld, zeg maar, huis en werk met elkaar verbonden zijn, het heel moeilijk maakt voor arbeidsmigranten om op te komen voor hun rechten, of daar aanspraak op te doen, omdat ze dan gelijk op straat staan of geen werk meer hebben.”

De hoge gas- en energieprijzen hebben veel invloed op de Nederlandse glastuinbouwsector. Daarmee wankelt de positie van de arbeidsmigrant in de kassen. Uitzendbureaus zijn bezig hun mensen te herplaatsen in een andere branche dan de tuinbouw.

Afgelopen donderdag is in Vlaardingen de nieuwe woonlocatie voor arbeidsmigranten in de Nijverheidstraat officieel geopend door wethouder Ivana Somers (Leefbaar). Drie verdiepingen van een voormalig kantoorpand (De Elementen) zijn verbouwd tot 39 studio’s. De studio’s zijn compleet ingericht met badkamer en keuken.
 
Foto (archief): Vlaardingers komen in verzet tegen de overlastpraktijken van uitzendbureaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *