WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SPORTSCHOOLPLEIN ‘T MEESTERWERK

SCHIEDAM- Het schoolplein van Bassischool ’t Meesterwerk in Schiedam-Nieuwland is met de hulp van de Johan Cruyff Foundation omgetoverd tot een Schoolplein 14. Op het schoolplein zijn lijnen en kleurvakken aangebracht waarmee de leerlingen worden uitgedaagd om samen te sporten en te spelen. Een belangrijk onderdeel van Schoolplein14 is het door de Johan Cruyff Foundation ontwikkelde startpakket, waarmee de leerlingen samen met de school zelf bepalen welke aanpassingen ze op het schoolplein willen.

Door de intensieve samenwerking van de gemeente Schiedam, tien Schiedamse basisscholen worden in Schiedam in totaal elf scholen voorzien van een Schoolplein14. Op dit moment zijn er in Schiedam al vijf scholen voorzien van een Schoolplein14.

Net als op de Cruyff Courts spelen ook de 14 regels van Johan Cruijff bij Schoolplein14 een belangrijke rol. Het schoolplein is een ontmoetingsplek waar thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan. Die thema’s worden vormgegeven door de 14 regels van Johan Cruijff. Zij zijn terug te vinden op elk Schoolplein14 en Cruyff Court ter wereld.

Het nieuwe schoolplein van basisschool ’t Meesterwerk werd Opnening Plein 14 Messterwerk School SchiedamOpnening Plein 14 Messterwerk School SchiedamOpnening Plein 14 Messterwerk School Schiedamwoensdag 14 mei officieel ingebruik genomen in aanwezigheid van wethouder Nathalie Gouweleeuw (VVD), directeur van de Johan Cruyff Foundation Carole Thate, en Cruyff ambassadeur Erva Yigiter.