WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WINDVAAN VLAARDINGER-AMBACHT TERUG

VLAARDINGEN- Het oude raadhuis van Vlaardinger-Ambacht heeft z’n torentje met klok en windvaan weer terug. Dinsdagmorgen is het torentje na een afwezigheid van een half jaar weer teruggeplaatst.
Het karakteristieke torentje in Ambacht werd op 31 oktober vorig jaar van het voormalige raadhuis getakeld, met name omdat de kozijnstijlen in slechte staat verkeerden. Het gebouw uit 1905, waar het Stadsarchief Vlaardingen sinds 1948 in gehuisvest is, was door de restauratie ruim zes maanden spitsloos.
De toren met klok stammen uit de tijd toen Vlaardinger-Ambacht nog een zelfstandig dorp was. Voor een bedrag van 10.000 gulden werd het complex destijds gebouwd. Alle daaropvolgende jaren is het torentje wel met regelmaat geschilderd, maar nooit gerenoveerd. Nu dat echt noodzakelijk werd moest het bouwwerk in zijn geheel worden verwijderd. Ook omdat het ruim honderd jaar oude leien dak van het gebouw werd vernieuwd. De slechte delen van het torentje zijn vervangen waarna het torentje dinsdag is herplaatst. B2B3B3B8B9B6