WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

STADSBESTUUR MAASSLUIS ERKENT TEKORTKOMINGEN VERKEERSPROJECTEN

MAASSLUIS– Burgemeester en wethouders van Maassluis gegeven toe dat de communicatie over verkeersprojecten en de uitvoering van moties en toezeggingen tekort is geschoten. Het stadsbestuur biedt niet alleen excuses aan, maar komt ook met verklaringen voor de opgelopen vertragingen en heeft maatregelen aangekondigd om de situatie te verbeteren.

De gemeente wijst op een landelijke trend van disbalans tussen ambities en de beschikbare middelen en personeel. Dit heeft geleid tot vertragingen en kennisverlies door frequente personeelswisselingen. In Maassluis is de situatie verergerd door langdurige ziekte en ouderschapsverlof van beleidsmedewerkers op de afdeling Verkeer.

Er wordt een taskforce Verkeer opgericht om de uitvoering van verkeersprojecten te versnellen en de communicatie met de raad te verbeteren. De gemeente belooft een realistischer beeld te schetsen van wat haalbaar is en de raad tijdig te informeren over eventuele veranderingen in de planning.

Als eerste ligt de focus nu op het verbeteren van fietspaden en de verkeersveiligheid. Er wordt een integrale planning ontwikkeld voor de herinrichting van belangrijke verkeerspunten, zoals de Laan 40-45 en de Julianalaan, die afhankelijk zijn van het beschikbare budget en groot onderhoud van wegen.

De jaarlijkse projectenavond voor de gemeenteraad zal worden uitgebreid met informatie over verkeersprojecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *