WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

STADSBESTUUR VLAARDINGEN KEERT ZICH TEGEN BEWONERS DREVENBUURT

VLAARDINGEN– Het stadsbestuur van Vlaardingen wijst het verzoek voor een vijfjarig uitstel van het aardgasvrij maken van de Drevenbuurt in Holy radicaal af. Dit volgt na een petitie waarin de bewoners pleiten voor het loslaten van de strakke deadline van 2032.

In een reactie op de vraag van de fractie ONS.Vlaardingen geeft het stadsbestuur aan dat de gemeenteraad al de ‘Transitievisie Warmte 2022-2026’ heeft goedgekeurd, waarin de overstap naar een alternatieve warmteoplossing in de Drevenbuurt is vastgelegd. Het wijkuitvoeringsplan, dat volgend jaar gereed zal zijn, laat bewoners vrij om te kiezen voor een collectieve of individuele warmteoplossing, maar in geen geval met aardgas. Deelname aan de collectieve warmtevoorziening is officieel niet verplicht, maar wordt gepresenteerd als ‘de betaalbaardere optie’.

Het stadsbestuur meent te kunnen spreken over een technisch solide en betaalbare collectieve warmtevoorziening voor de Drevenbuurt en plant het wijkuitvoeringsplan in 2025 aan de gemeenteraad voor te leggen. Na goedkeuring door de raad begint een overgangsperiode van 8 jaar voor de aanleg van de collectieve warmteoplossing zonder aardgas, waardoor de deadline naar 2033 verschuift.

Het stadsbestuur waarschuwt dat een uitstel van minimaal 5 jaar, zoals voorgesteld in de petitie, kan leiden tot een lagere deelname aan de collectieve warmtevoorziening en mogelijk zelfs het afstel daarvan. Dit zou de betaalbaarheid voor de bewoners in gevaar brengen.

Eén gedachte over “STADSBESTUUR VLAARDINGEN KEERT ZICH TEGEN BEWONERS DREVENBUURT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *