WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

START POLDERVAART FIETSROUTE SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam is van start gegaan met de aanleg van de Poldervaart fietsroute. Met de realisatie van de Poldervaart fietsroute ontstaat een fietsverbinding met een vermeend duurzaam karakter.
Poldervaart_2
De fietsroute verbindt Rotterdam en de Beneluxtunnel met de stad Schiedam en het natuurgebied Midden Delfland. Men kan straks ononderbroken langs de oostzijde van de Poldervaart fietsen. Bovendien verbindt de fietsroute knooppunten van het regionale fietsroutenetwerk met elkaar.

De verlichting van de fietsroute zou uniek zijn in Nederland. De zogenaamde ‘dynamische verlichting’ verlicht op zeer duurzame wijze de hele fietsroute. Wanneer een loper of fietser langs een lamp komt, licht het tot 20% gedimde led-licht op. Wat een positief effect heeft op zicht en sociale veiligheid verhoogt.
Het tracé van de nieuwe Poldervaart fietsroute bestaat uit delen bestaand fietspad en nieuw aan te leggen paden, zoals bij Bijdorp. Daar wordt de Poldervaart ook zo veel mogelijk verbreed en teruggebracht naar haar oorspronkelijke lijn. Het knooppunt rond de A20 met de Schiedamseweg zal grondig aangepakt worden zodat de verbinding tussen noord en zuid Schiedam natuurlijker verloopt.
De werkzaamheden aan de Poldervaart fietsroute duren naar verwachting tot eind 2014. Vanwege het lange traject van de fietsroute is het werk opgedeeld in kleinere delen.
Meer informatie over het ontwerp en de planning van de uitvoering? Klik HIER.