WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WINNAARS VAREND CORSO BEKEND

VLAARDINGEN- De eerste prijs voor niet commerciële boten tijdens het Varend Corso 2014 is gewonnen door de dorpskern Kwintsheul. De deelnemers, waaronder telersverenigingen, bedrijven, dorpskernen en gemeenten, kwamen, volgens de jury, met overweldigend fraaie boten voor de dag. Thema dit jaar was Op Volle Toeren. Een verwijzing naar het TROS muziekprogramma van weleer. Titels als André Hazes, Doe Maar Westland, en Remix Draaiorgel spraken bij voorbaat al tot de verbeelding. De arrangeurs, ontwerpers en figuranten hadden alles uit de kast getrokken om het publiek versteld te doen staan. De bloemen, planten en groenten uit de Westlandse kassen hadden weer een prominente plaats op de schuiten gekregen, waardoor de vele toeschouwers met eigen ogen kunnen zien wat er allemaal op eigen bodem groeit.

Dat maakte de taak van de jury er niet makkelijker op. Toch moest zij aan het einde van de dag bekendmaken welke deelnemers uiteindelijk met de prijzen naar huis mochten gaan. De boot van Dorpskern Kwintsheul ging er uiteindelijk met de eerste prijs bij niet-commerciële vaartuigen vandoor. Bij de commerciële stak de jury de loftrompet over Podium met ‘Toiletdames op volle toeren’
Openingsboot Varend Corso, originaliteitsprijs
De jongste vaarliefhebbers hadden ook hun uiterste best gedaan om vrijdag met een mooie creatie aan de start te verschijnen. De ‘Coole kikkers ‘ van Heenweg werden als winnaar uitgeroepen van het Kindercorso. Het Westlands Mannenkoor behaalde de eerste prijs bij de muziekboten. Bij de zeilende Westlanders kwam Kas Energie als overwinnaar uit de bus en Kas Energie werd ook het best gewaardeerd in de categorie kleine vaartuigen. De openingsboot van het Varend Corso, de mooie stoomboot ontving de originaliteitsprijs. Voor de Kas Energie Publieksprijs kan het publiek nog tot zondagavond stemmen op de Facebookpagina van Varend Corso.