WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

START STRAND6DAAGSE HOEK VAN HOLLAND WORDT KOUD EN GUUR

HOEK VAN HOLLAND- De Strand6Daagse, die morgen begint in Hoek van Holland, dreigt te worden overschaduwd door het koude en natte weer. Vanavond komen de eerste van de honderden wandelaars aan op het kampeerterrein van Camping Rotterdam. Zij zullen geen last hebben van de veronderstelde opwarming van de aarde, die volgens politiek en media door de mens wordt veroorzaakt. De wandelaars zullen eerder behoefte hebben aan een warme trui en een regenjas. Morgen, bij de start, wordt het maximaal 20° en vannacht daalt het kwik tot 13°. Na een veel te koud voorjaar lijkt ook de zomer van 2023 te koud te worden voor de tijd van het jaar, maar de voorspellingen voor de komende week bieden de klimaatalarmisten (en de leugenpers) nul kansen om de enkele regenbuitjes te presenteren als ‘extreem weer’. Dat is de afgelopen weken al een aantal keren jammerlijk mislukt.

In het weekend van 10 juni werd er nog gepoogd hittegolfje te spelen door de gevestigde media en hun meteorologen, terwijl het in de regio Rijnmond hooguit 29° werd. Op dinsdag zakte de temperatuur alweer naar een normale 26°. Toch deden de media alsof het extreem heet was. De GGD gaf ‘tips’ om niet te veel te bewegen, verkoeling te zoeken, water te drinken en zonnebrandcrème te smeren. De ANWB waarschuwde om uw e-bike niet in de zon te laten staan. Rijkswaterstaat kondigde een hitteprotocol af voor de meeste provincies (maar de werkzaamheden aan de A20 bij Vlaardingen gingen gewoon door).

Over het veel te koude weer nu wordt niets gezegd door de gevestigde media. Ze proberen u af te leiden met hoge temperaturen in Zuid-Europa, maar volgens Nederlandse vakantiegangers aldaar zijn die temperaturen overdreven of heel normaal voor die gebieden.

De definities voor zomerweer zijn bij onder meer de gevestigde media aangepast. Volgens critici om meer angst te kunnen creëren (‘De aarde warmt op, mensen’). Door temperatuurcorrecties van het KNMI is een (doelbewust) vertekend beeld ontstaan van klimaatverandering in Nederland. Het lijkt nu warmer, omdat vroegere hittegolven niet meer in beeld zijn. Het KNMI heeft tropische dagen geschrapt in de periode 1901-1950, bewijzen vier Nederlandse onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Theoretical and Applied Climatology. Daarnaast is er de Weather Modification History: een online database gemaakt om het publiek te informeren over de uitgebreide geschiedenis van weermodificatie-experimenten. De gemiddelde temperatuur op aarde is nu zelfs iets lager dan 20 jaar geleden in 2003. Rond 1000 AD was het warmer op Groenland dan vandaag: Vikings kweekten daar gerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *