WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

STILTE ROND OPLOSSING BOA-TEKORT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Ondanks het dringende verzoek van de gemeenteraad in november 2023, blijft het stil rond de oplossing voor het tekort aan buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) in Schiedam. De motie ‘Geef BOA’s hun verdiende loon’ die aandrong op een snelle aanpak van de openstaande vacatures en betere salariëring, heeft tot op heden in april 2024 nog niet tot concrete resultaten geleid.

De gemeenteraad had vastgesteld dat er 12 vacatures onvervuld waren, wat neerkomt op bijna een derde van de totale BOA-capaciteit in Schiedam. De lagere salarisschalen in vergelijking met omliggende gemeenten en de noodzaak om dure externe krachten in te huren, benadrukten de urgentie van het probleem.

Het stadsbestuur werd verzocht om een onderzoek te starten naar structurele oplossingen voor het tekort, inclusief het verhogen van de instroomschalen en het onderzoeken van de effectiviteit van soortgelijke maatregelen in Den Haag. De raad verwachtte een terugkoppeling in het eerste kwartaal van 2024, maar tot nu toe is er geen update gegeven.

Eén gedachte over “STILTE ROND OPLOSSING BOA-TEKORT SCHIEDAM

  1. Vermoed de gemeente echt dat er nog mensen zijn die stadswachtje willen spelen?
    Zelfs met het verhogen van de uitkering bedanken mensen ervoor.
    Een avondje ‘uithalen’ levert meer op. Daarnaast raak je geïsoleerd van het sociale leven, al je vrienden raak je kwijt.
    Op verjaardagen van familie ben je ook niet meer welkom. Opheffen dat project en de enkele die enigzins goed werkt, maak je medewerker bij de NS als BOA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *