WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

STILTEWANDELING DOOR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Onder leiding van de Schiedamse yogadocent in opleiding Rianne Collignon kan iedereen op de Dag van de Stilte deelnemen aan een stiltewandeling in de ochtend door Schiedam. Tijdens deze meditatieve wandeling loopt u in stilte vanaf Park de Plantage een route die eindigt in het Julianapark.
stiltewandeling 2
De Dag van de Stilte vindt plaats op Zondag 26 oktober. Het is het doel van deze landelijke dag om in heel Nederland, op een laagdrempelige manier, de waarde en werking van stilte en innerlijke rust onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek. Verspreid over het hele land worden vele activiteiten rond het thema stilte georganiseerd. Vorig jaar waren dat er 250: Stiltewandelingen, stiltevieringen in kerken en tempels, lezingen, schrijfworkshops, meditatiesessies, concerten, proeverijen, sportieve en kunstzinnige activiteiten, mindfulness trainingen en stiltewerkvormen voor kinderen et cetera.

In onze dynamische maatschappij is er veel drukte en hebben veel mensen het druk. We hebben veel bezigheden en veel keuzemogelijkheden, maar we hebben van tijd tot tijd ook behoefte aan even niets. Aan rust en stilte, tijd om te ontspannen en onze ervaringen te verwerken. Tijd om terug te blikken op wat we hebben meegemaakt en wat we écht belangrijk vinden in ons leven. Ook tijdens activiteiten is het mogelijk stilte te ervaren. Bij het luisteren naar muziek, bij een kanotocht, tijdens het schilderen of het doen van yoga, bij tuinieren, bij het lopen, fietsen, joggen in de natuur. Dankzij deze activiteiten kan iedereen een moment van stilte vinden en tot zichzelf komen, op zijn/haar eigen manier.
Tijdens de stiltewandeling wandelt u in stilte en zet u uw zintuigen aan het werk. Voel, hoor, ruik, zie, proef en merk op wat dat met u doet. Deze meditatieve wandeling begint om 10.00 uur in Park de Plantage en eindigt rond 11.30 uur in het Julianapark.
 
De kosten voor deelname aan deze stiltewandeling bedragen € 10,00 per persoon. Aanmelden kan via stilteinelkestap@gmail.com. Meer informatie over de wandeling vindt u HIER.