WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TERUGBLIK OP TONNETJESTEKEN SCHIEDAM-KETHEL

SCHIEDAM- Het was afgelopen zondag weer gezellig druk tijdens het evenement NK Tonnetje Steken op het Kerkplein in Kethel. Vele waaghalzen gingen onder het tonnetje door met een poging om de ring daaronder aan de stok te rijgen. De meeste deelnemers dropen letterlijk af nadat de inhoud van het tonnetje over hen heen was gegaan.

Het evenement startte met muziek door de organiserende muziekvereniging St.Radboud. Daarna was de jeugd van de basisscholen aan de beurt om wel of niet tegen het tonnetje te steken. Het kampioenschap werd dit jaar feestelijk geopend door de wethouder jeugd en sport van de gemeente Schiedam. Het lukte haar niet de ring onder het tonnetje vandaan te prikken. Omdat er confetti in het tonnetje zat, bleef haar ook een nat pak bespaard.

In de diverse voorrondes lukte het 3 kandidaten om de ring te steken en door te gaan naar de finale. Pas in de derde finaleronde lukte het de winnaar van vorig jaar, de Schiedammer Vincent Kerklaan om nogmaals de ring onder het tonnetje vandaan te plukken. Omdat de andere twee finalisten wederom de ring mistten, werd hij dus opnieuw de winnaar van het NK Tonnetje Steken.

Uit handen van de voorzitter van de organiserende muziekvereniging St.Radboud, Helga Ezendam, ontving Vincent vol trots de wisseltrofee en natuurlijk een fles champagne. Net als vorig jaar werd de fles na goed schudden traditioneel geopend.

De organisatie kijkt terug op wederom een succesvol evenement in het jubileumjaar, waarin St.Radboud haar 125 jarig bestaan viert.