WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TONNEN NAAR KLIMAATGELOOF SCHIEDAMS MONUMENTENBELEID

SCHIEDAM- Burgemeester en wethouders van Schiedam hebben het subsidieplafond vastgesteld op exact 403.403,81,- euro voor de restauratie en (wat wordt genoemd) ‘de verduurzaming’ van monumenten, met een speciale regeling. Deze regeling heet de Regeling financiering restauratie en energiebesparingsmaatregelen voor monumenten uit het Schiedams Monumentenfonds (2021). Voor deze regeling is het maximumbedrag beschikbaar van 403.403,81 euro voor de periode van 1 januari tot en met 31 december 2023. Wie gebruik wil maken van deze regeling, moet snel zijn. De subsidies worden namelijk toegekend op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

De gemeente wil het cultureel erfgoed van de stad in stand houden en tegelijkertijd bijdragen aan de zogenaamde klimaatdoelstellingen, gebaseerd op de grootste hoax (na de covidleugen). Daarom heeft zij een speciale regeling in het leven geroepen om eigenaren van monumentale panden te stimuleren om deze te restaureren en te verduurzamen. De regeling houdt in dat de gemeente een deel van de kosten voor deze werkzaamheden vergoedt, tot het maximumbedrag van de 403.403,81 euro per pand.

Aan het nut van zogenaamde klimaatdoelen kan worden getwijfeld. Het klimaat verandert altijd. Een paar eeuwen was het wat kouder op aarde en sinds 1850 wordt het weer een beetje warmer op de wereld: ongeveer één graad Celsius. Ondanks die opwarming en de mogelijke rol van CO2 daarbij, heeft dat niet geleid tot een toename van weersextremen zoals orkanen, tornado’s, overstromingen of droogtes. Het aantal slachtoffers van klimaatgerelateerde rampen is zelfs met meer dan 95% afgenomen. Door met name de technologische ontwikkelingen kunnen we ons steeds beter beschermen tegen extreem weer en overstromingen.

Veel berichten in de media en op internet geven de indruk dat CO₂ een vervuilende stof is. Het tegendeel is het geval. De toename van de CO₂-concentratie heeft geleid tot een sterke vergroening van de aarde. Het heeft ook in grote mate bijgedragen aan de toename van landbouwopbrengst per hectare. De huidige klimaatdoelen zijn erop gericht om te proberen de eeuwen oude klimaatverandering te beïnvloeden. De huidige klimaatplannen kosten de Nederlandse belastingbetalers meer dan 1.000 miljard euro voor een eventuele wereldwijde temperatuurdaling van circa 0,0007 graden Celsius in 2100. Critici zien meer in het verhogen van de dijken (kustbescherming), rivierbeheer en gewasontwikkeling.

De impact van menselijke activiteit is nog steeds onduidelijk en wetenschap is niet tot een unanieme consensus gekomen over hoeveel impact de mens daadwerkelijk heeft en hoe ernstig dat is.

Meer weten over klimaatverandering: omvang, oorzaken en gevolgen? Klik HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *