WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TOT 180 DAGEN CEL VEROORDEELDE CHAUFFEUR BETRAPT IN HAVEN ROTTERDAM

ROTTERDAM- De politie heeft een gezochte man aangehouden bij een controle van vrachtwagens die de grens overgaan in de haven van Rotterdam. Het gaat om een 66-jarige Portugese chauffeur die nog een celstraf van 180 dagen moest uitzitten. De man werd opgespoord door het Basisteam Grens van de politie, die regelmatig het inkomende en uitgaande vrachtverkeer controleren bij de terminals in de Rotterdamse haven. De chauffeur is meegenomen naar een politiebureau en zal daarna worden overgebracht naar een gevangenis om zijn straf te ondergaan.

De haven van Rotterdam is een belangrijk logistiek en industrieel knooppunt dat veel vrachtverkeer aantrekt. Om de doorstroming en effici├źntie van het transport te bevorderen, worden er regelmatig controles uitgevoerd op inkomend en uitgaand vrachtverkeer bij de terminals in de haven.

Uit een ander rapport van het Havenbedrijf Rotterdam uit 2020 blijkt dat er in dat jaar ongeveer 1,6 miljoen vrachtwagens de haven in- en uitreden, wat neerkomt op een gemiddelde van 4.400 vrachtwagens per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *