WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TURKSE MOSKEE SCHIEDAM: ‘GEEN DIRECTE BAND AK PARTIJ’.

SCHIEDAM- Het bestuur van de Turkse moskee aan de Schaepmansingel in Schiedam stelt dat er in een eerder bericht op deze site is gesuggereerd dat er een directe band zou zijn tussen de moskee en de omstreden Turkse AK partij (klik HIER). DSC00018

Zondag 13 juli ontving de moskee de Turkse minister Idris Güllüce als eregast. Güllüce is prominent lid van de AK partij en heeft zitting in de regering van Recep Tayyip Erdogan en diens AK partij. Na afloop prees de AKP minister de uitbreiding van de moskee als een goede manier van ‘expansie van de Islam’.

Per mail laat het moskeebestuur weten:

‘ We vinden het als Sociale en Culturele Islamitische Vereniging (SCIV) schandalig dat het nieuwsbericht onwaarheden bevat. Ten eerste is de naam van onze vereniging c.q. moskee verkeerd genoemd als zijnde ‘Muradiye moskee’. Dit is de andere moskee in Schiedam, aangesloten bij de koepelorganisatie Islamitische Stichting Nederland (ISN). Dit vinden wij absoluut journalistiek van een laag niveau.
Ten tweede wordt er in het nieuwsbericht gesuggereerd dat onze moskee directe banden heeft met de ‘partij van Erdogan’. Deze stelling verwerpen wij ten stelligste. Dat wij felicitaties hebben ontvangen (waarvan wij het waarheidsgehalte niet weten) duidt er geenszins op dat er banden zijn met deze partij. Wat uw mening is van de AK-Partij deert ons niet. Dat u dit vindt, is jullie probleem. Wat ons wel raakt is de gesuggereerde link met een zogenaamde ‘antidemocratische en corrupte partij’. Onze moskee heeft met geen enkele partij een band; ook niet met de AK-Partij.
Wij eisen op uw website een geschreven rectificatie jegens onze moskee, en wel binnen 2 dagen na heden, door middel van een wijziging van het nieuwsbericht waarbij de juiste naam van onze moskee bevat en de suggestie van een band met de AK-Partij wordt verwijderd’.

Naschrift: Over de juiste naam van de moskee in Schiedam-Nieuwland bestaat al lange tijd verwarring. De naam lijkt met de jaren wisselend (klik HIER, HIER en HIER).

DSC00022DSC00021