WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAASSLUIS VOOR DUURZAAM ONDERNEMEN

MAASSLUIS- Samen met ondernemersvereniging MOVe heeft de gemeente Maassluis maandagavond een bijeenkomst over duurzaam ondernemen georganiseerd. Er waren ongeveer 25 ondernemers aanwezig. Wethouder Huub Eitjes vertelde onder meerover de duurzame stappen die al zijn gezet. Dit in het kader van de ambitie voor de nieuwe college periode: Maassluis als de meeste duurzame gemeente van de Randstad.
Om de ondernemers te inspireren gaf Bram Adema, CEO Corporate Facility Partners, een presentatie over het Van Goghmuseum dat met behulp van zijn bedrijf uitgeroepen is tot het meest duurzame museum van de wereld.

Dat duurzaamheid ook bij Maassluise bedrijven voet aan de grond krijgt zou blijken uit de presentatie van Janine de Vos van MTS Europroducts. Zij liet zien welke duurzame maatregelen MTS heeft genomen en dat duurzaamheid niet alleen goed is voor je imago, maar ook voor je portemonnee.

René Gomersbach van Rabobank Westland vertelde over het beleid dat de Rabobank voorstaat als het gaat om duurzaamheid. De avond werd afgesloten met Maurice van der Meer, van Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDUBo). Aan de hand van enkele rekenvoorbeelden liet hij zien wat duurzame maatregelen kunnen opleveren. Ook gaf hij een toelichting op de Marktplaats Duurzaam Bouwen. Een onafhankelijk en gratis platform in de regio Rijnmond, voor iedereen die op zoek is naar de beste maatregelen om een gebouw te verduurzamen. Vraag en aanbod wordt door de Marktplaats gekoppeld. Tot slot nodigde Van der Meer de ondernemers uit eens langs te komen bij de RDM campus, waar het centrum gevestigd is. Daar zijn allerlei maatregelen op het gebied van duurzaamheid te bekijken en vergelijken.

Wilt u meer weten over duurzaamheid, kijk dan eens op www.duurzaammaassluis.nl of stuur een e-mail naar duurzaam@maassluis.nl.