WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TWAALF BONNEN VOOR GSM ACHTER STUUR IN CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM- De wijkagent voor het centrum van Rotterdam meldt het uitschrijven van twaalf bekeuringen voor mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden. De bonnen aan de overtreders zijn vanmiddag uitgedeeld tussen 17.00 uur en 18.05 uur. ‘Los van het gevaar van deze handeling in het verkeer, maakt het kennelijk velen niet uit dat zo’n ‘belangrijk gesprek’ 359 euro kost’, aldus de politieman.

Het is wettelijk verboden om tijdens het rijden mobiele elektronische apparaten bedoeld voor communicatie en informatieverwerking (waaronder telefoons, navigatiesystemen, tablets en muziekspelers) vast te houden. Het is lastig om vast te stellen hoe effectief een verbod op het mobiele telefoongebruik is.

Er zijn verschillende maatregelen die afleiding in het verkeer tegen kunnen gaan, zoals een wettelijk verbod op handheld telefoongebruik met handhaving, voorlichting en educatie, of technische voorzieningen die het onmogelijk maken om bijvoorbeeld een mobiele telefoon te gebruiken tijdens verkeersdeelname.

Wilt u ook een eerlijk stemadvies? Doe dan De Echte Stemwijzer! De stellingen zijn gekoppeld aan het stemgedrag van de partijen op ingediende moties in de Tweede Kamer. Aan het einde krijgt u een resultaat op basis van het gedrag van de partijen in de Tweede Kamer en niet op basis van wat er in het partijprogramma beloofd wordt.

De echte stemwijzer vindt u HIER.

Eén gedachte over “TWAALF BONNEN VOOR GSM ACHTER STUUR IN CENTRUM ROTTERDAM

  1. Waren alle agenten maar zo. Ik vind een telefoon in de knuist tijdens het besturen van een motorvoertuig een poging tot doodslag. Je kind zal er maar oversteken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *