WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TWEE JAAR WINKEL DOOR SCHOLIEREN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De tweedehands charityshop Lokaal97 aan de Hoogstraat 97 in Vlaardingen bestaat vrijdag 10 oktober precies twee jaar. Lokaal97 zet zich in voor plaatselijke goede doelen. Alle opbrengsten gaan naar een goed doel, dat drie keer per jaar verandert. Momenteel zijn de medewerkers bezig voor het goede doel Stichting Hoogvliegers. Deze organisatie biedt zieke kinderen een kans om een dag te mogen vliegen.
lokaal 97 2
Lokaal97 wordt gerund door twaalf leerlingen van het Geuzencollege. Deze leerlingen zijn ingedeeld over vier dagen. De scholieren leren etaleren, verkopen en het starten van een eigen winkel. Allemaal volgen ze de opleiding Marketing & Ondernemen. In Lokaal97 leren ze in de praktijk de finesses van het ondernemen.

Om het tweejarig bestaan te vieren zijn er tot en met zaterdag 11 oktober verschillende acties. Zo is er voor alle klanten een kopje koffie komen zelf gebakken cake en worden er versierde waxinelichtje uitgedeeld.

Het Geuzencollege heeft Lokaal97 bovendien voorgedragen voor de Nationale Onderwijsprijs. Deze prijs is bedoeld om op een positieve manier aandacht te vragen voor het onderwijs. Om bijzondere projecten in de schijnwerpers te zetten en daarmee te laten zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is. En met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt.