WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VECHTPARTIJ IN METROSTEL OP STATION VLAARDINGEN CENTRUM

VLAARDINGEN- Gisteravond is in een metrostel op station Vlaardingen Centrum een vechtpartij uitgebroken. De politie kon niet voorkomen dat een aantal vechtersbazen aan hun aanhouding wisten te ontkomen. Een onbekend aantal geweldplegers is in de kraag gevat.

Dit incident is niet het eerste gewelddadige voorval in en om de Hoekse Lijn sinds de oplevering van de metroverbinding naar het strand van Hoek van Holland op 31 maart vorig jaar. Op 12 mei dit jaar vielen nog twee gewonden door geweld in een volle metro bij halte Hoek van Holland Haven. Daarnaast werd op 24 februari een agressieve patiënt, vermoedelijk onder invloed van alcohol of drugs, gearresteerd op het strand. Bovendien ontplofte een explosief bij de Hoekse Vishandel tijdens de kerstnacht.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) heeft tot nu toe slechts één incident erkend: de vechtpartij op het terras van een strandpaviljoen op 10 juni 2023. Hij beweert dat het steekincident op 18 juni niet gerelateerd is aan het strand of de metro. Voor de opening van het metrostation waren er geen vergelijkbare incidenten, wat de vraag oproept of de nieuwe verbinding bijdraagt aan de toegenomen onrust. Op die vraag van VVD en Leefbaar Rotterdam (Ingrid Coenradie) is vorig jaar nog ontkennend gereageerd door de burgemeester.

Voorheen was het strand bij Rotterdam-Nesselande berucht om de gewelddadigheden van ‘jongeren’ op zomerse dagen. De politie meldt daar juist een rustige sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *