WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONBEKEND AANTAL MILJOENEN NODIG VOOR POLDERVAART SCHIEDAM-BIJDORP

SCHIEDAM- De kosten voor het doortrekken van de Poldervaart in Schiedam-Bijdorp zijn niet geraamd, maar het stadsbestuur geeft aan dat deze kunnen oplopen tot miljoenen euro’s. Het project zou een doorlooptijd van ten minste 5 jaar hebben. De Poldervaartvereniging ziet herstel van de Poldervaart wel zitten.

Volgens het stadsbestuur is onderzocht of de open waterverbinding van de Poldervaart tussen beide zijden van de A20 verbeterd kan worden. Door de ligging van een zwaar tracé met kabels en leidingen direct ten noorden van de A20, zijn er momenteel geen financieel verantwoorde mogelijkheden om dit uit te voeren. Wel wordt binnen de kaders van de watercompensatieopgave bij het project gekeken naar de mogelijkheid om de bestaande watergangen ten zuiden van de A20 iets te verruimen.

Het doortrekken van de Poldervaart bij de A20 wordt gezien als een kans in de Groenblauwe Structuurvisie uit 2015. Daarnaast is de vervangingsopgave van het viaduct urgent vanwege de huidige technische staat. Om de veiligheid te waarborgen, is het noodzakelijk om het viaduct uiterlijk in 2030 te vervangen. Herstel van de loop van de Poldervaart met een breed viaduct kan kwaliteit toevoegen aan het gebied tussen Bijdorp en het Beatrixpark. In een brief van 10 maart wijst de Poldervaartvereniging op de ambitie uit de Groenblauwe Structuurvisie om de loop van de Poldervaart ter hoogte van de A20 te herstellen.

3 gedachten over “ONBEKEND AANTAL MILJOENEN NODIG VOOR POLDERVAART SCHIEDAM-BIJDORP

  1. Als ze die Poldervaart damals niet voor miljoenen gedempt hadden hoefden ze hem nu niet voor miljoenen door te trekken…..

    1. @ Arie ……………….Dat noemen ze hier ” Geld in het water gooien of water naar de zee dragen ” . Ik snap het ook niet meer waar ze mee bezig zijn ? Al dat geld kan toch veel beter besteed worden ?

  2. Jaren geleden is het Schiedamse Sterrenbos aangelegd als werkproject voor werklozen.
    Waarom zouden ze nu de werk weigeraars niet aan het werk kunnen zetten bij het doortrekken van de Poldervaart?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *