WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERDACHTE ACHTER CASHTRAPS AANGEHOUDEN IN ROTTERDAM

ROTTERDAM- De politie heeft in Rotterdam een 39-jarige man opgepakt die verdacht wordt van het plaatsen van cashtraps bij geldautomaten. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, zou betrokken zijn bij minstens tien gevallen van cashtrapping in de regio Den Haag. Hij is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot dat hij langer in voorlopige hechtenis blijft. De politie onderzoekt of hij ook verantwoordelijk is voor andere incidenten.

Cashtrapping is een vorm van oplichting waarbij een metalen plaatje wordt bevestigd aan de geldmond van een geldautomaat. Hierdoor blijft het gepinde geld achter het plaatje steken. De dader komt later terug om het plaatje met het geld weg te halen.

De afgelopen maand zijn er meerdere cashtraps aangetroffen bij verschillende geldautomaten in het centrum van Den Haag, maar ook in andere plaatsen zoals Rijswijk en Nootdorp. De politie startte een onderzoek naar de dader en kwam de 39-jarige man op het spoor.

De politie adviseert om goed op te letten voordat u geld pint bij een geldautomaat. Controleer hoe de geldmond van de automaat eruitziet en of er geen metalen plaatje op zit. Als u zo’n plaatje ziet, zoals op de afbeelding hierboven, pin dan niet en bel direct de politie via 0900-8844. Zo kan de politie het plaatje verwijderen en verder onderzoek doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *