WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM HAALT BLOEMENZEE WEG

ROTTERDAM- Vanwege het slechte weer worden de kaarten en knuffels die mensen hebben achtergelaten op de tijdelijke herdenkingsplekken op het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-Delfshaven en op Katendrecht verplaatst naar de condeleanceruimte in het gebouw van de gemeente. Daar kunnen ze droog en veilig bewaard worden.

Op donderdag 28 september vonden twee schietpartijen plaats in Rotterdam, één in een woning op het Heiman Dullaertplein en één in het Erasmus Medisch Centrum (EMC). Hierbij kwamen drie mensen om het leven. De politie heeft de Marokkaanse verdachte Fouad L. nog dezelfde middag gearresteerd bij het EMC. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij beide schietincidenten. Ook zou hij brand hebben gesticht in verschillende panden in Rotterdam. De politie doet nog verder onderzoek naar zijn motieven en mogelijke medeplichtigen.

Op donderdagmiddag 28 september verloren drie mensen het leven: een 39-jarige vrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige man. De vrouw en het meisje waren de buren van L. De doodgeschoten man was een docent aan het Erasmus MC en huisarts op Katendrecht. De verdachte is een 32-jarige student geneeskunde die eerder veroordeeld was voor het mishandelen van zijn eigen konijn. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij alle drie de moorden en ook brand te hebben gesticht in verschillende panden in Rotterdam. De politie doet nog verder onderzoek naar zijn motieven en mogelijke medeplichtigen.

Om hun medeleven te betuigen aan de nabestaanden, kunnen mensen een condoleanceregister tekenen dat op zaterdag 30 september is geopend op het Looiershof 1 in Delfshaven. Hier kunnen ze een persoonlijke boodschap of een gedicht achterlaten. Het register is nog open tot en met woensdag 4 oktober en is elke dag van 09.00 uur tot 17.00 uur toegankelijk. Er is ook een mogelijkheid om online een bericht te sturen via het online condoleanceregister.

1 reactie op “ROTTERDAM HAALT BLOEMENZEE WEG

  1. Willempie schijnt er gistermiddag te hebben geprobeerd er een goodwillpuntje te scoren. Die gaat dus gewoon over lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *