WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERDACHTE UIT VLAARDINGEN ACHTER DODELIJKE SCHIETPARTIJ ROTTERDAM-WEST

VLAARDINGEN- Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de 29-jarige O. P. uit Vlaardingen, die geboren is in Bosnië Herzegovina, van een poging tot moord in Rotterdam-West. Hij zou op 26 maart de Marokkaanse K. B. met voorbedachten rade hebben willen doden door hem meerdere keren met een vuurwapen in zijn rug, buik, borst, arm en andere delen van zijn lichaam te schieten. Bij deze schietpartij, die plaatsvond in een portiek op de hoek van de Gijsingstraat en de Van Duylstraat, kwam een 31-jarige man uit Rotterdam om het leven.

De politie kreeg die avond rond 19.00 uur een melding dat er schoten waren gelost in de Gijsingstraat, achter de Schiedamseweg. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, troffen ze in het portiek een zwaargewonde man aan, die ondanks reanimatiepogingen overleed. Een tweede slachtoffer, de 27-jarige B. uit Rotterdam, werd met een schotwond naar het ziekenhuis gebracht. Later meldde zich nog een derde man met een schotwond in het ziekenhuis. Dit was P. uit Vlaardingen, de vermoedelijke schutter. Beide mannen zijn aangehouden door de politie.

In hetzelfde portiek werd ook N. B., die familie is van K. B., geraakt door een kogel in zijn been en voet. Hij overleefde de aanslag, maar de schutter had volgens het OM de bedoeling om hem te doden.

De politie heeft een automatisch vuurwapen met meerdere kogelpatronen in beslag genomen, dat P. in zijn bezit had. Het is nog niet duidelijk of dit hetzelfde wapen is waarmee hij op 26 maart heeft geschoten.

Eén gedachte over “VERDACHTE UIT VLAARDINGEN ACHTER DODELIJKE SCHIETPARTIJ ROTTERDAM-WEST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *