WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘ONDERZOEK NIEUWE PLEK VOOR STADSTUINIEREN VOEDSELBANK SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De Stichting Stadstuinieren Voedselbank Schiedam moet op zoek naar een nieuwe locatie voor het verbouwen van groenten. De huidige tuin bij boerderij Landvreugd in Groenoord wordt opgeheven, omdat de gemeente het pand wil verkopen. De gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders opgeroepen om de Stichting Stadstuinieren te helpen bij het vinden van een alternatieve locatie. De raad wil ook op de hoogte worden gehouden van de voortgang en de resultaten van dit proces.

De raad maakt zich zorgen over de toekomst van het stadstuinieren voor de Voedselbank, omdat dit niet de eerste keer is dat de stichting wordt gedwongen om te stoppen. Drie jaar geleden ging het om de tuin op het Wibautplein, waar de gemeente binnenkort woningbouw wil realiseren. Nu staat ook de verkoop van Landvreugd voor de deur, wat mogelijk het einde betekent van de groentetuinen op die locatie. De raad vindt het belangrijk dat de stichting haar sociale activiteiten kan voortzetten, omdat deze bijdragen aan de voedselzekerheid van de inwoners die afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Het dreigende verdwijnen, nu ook Landvreugd wordt afgestoten als gemeentelijk vastgoed, zorgt ook voor veel onzekerheid bij de vrijwilligers die groenten kweken voor de Voedselbank.

5 gedachten over “‘ONDERZOEK NIEUWE PLEK VOOR STADSTUINIEREN VOEDSELBANK SCHIEDAM’

 1. Heb een.’beetje,’ moeite met beleid van de voedselbank.
  Enige tijd geleden was er een grote stroomstoring in Schiedam. Een grote supermarkt gooide veel bevroren voedsel in de vuilcontainers. Vroeg waarom dat bevroren voedsel niet aan de voedselbank gegeven kon worden. Antwoord was; ‘ de voedselbank neemt geen voedsel aan wat langer in een vriezer lag dan 3 uur bij een stroomstoring’.
  Het eten was duidelijk nog diep bevroren, wat is er dan mis?
  Bij ons thuis moet vlees uit de vriezer minimaal 6 tot 8 uur ontdooien om te kunnen braden.

 2. Daar aan de Vlaardingerdijk ligt al jaren lang dat Toernooiveld braak , waarom gebruiken ze dat dan niet zolang het nog kan ? Dit is kortzichtigheid ten top van de gemeente Schiedam …………..

 3. TIP:
  Er is ook een GOOD TO GO app.
  Hier kan je tot één derde van de ‘normale’ waarde een verrassings pakket kopen.
  De t.h.t. datum is meestal nog 1 a 2 dagen, maar in de praktijk veel langer houdbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *